Werkwijze

Werkwijze

Je hebt geen doorverwijzing nodig om door mij begeleid te worden.

Psychosociale begeleiding, waaronder Rouw- en verliesbegeleiding, biedt kinderen en volwassenen ondersteuning bij het vinden van een nieuwe balans in het leven. Omdat elke situatie persoonlijk is, ga ik in mijn begeleiding altijd uit van jou. Wat voor persoon ben je, wat heb je meegemaakt, wat is je situatie en wat heb je nodig? Om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen werk ik met verschillende werkvormen/interventies.

Begeleidingstraject:

De praktijk richt zich alleen op kinderen, jongeren en het gezin.

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek (maximaal 15 minuten)
  Op basis van deze eerste kennismaking bepalen we samen of we verder gaan met de begeleiding.
 • Intake (maximaal 60 minuten)
  Een intake is belangrijk om de vraagstelling(en) en doelstelling(en) helder in beeld te krijgen. Het is de eerste aanzet tot het begeleidingsplan. De intake wordt gecombineerd met de eerste kennismaking.
 • Het begeleidingsplan
  Het begeleidingsplan bestaat uit de aanpak/methodiek en gestelde doelen. Het dient als leidraad, maar kan gedurende het proces, bijvoorbeeld naar aanleiding van een acute gebeurtenis, bijgesteld worden. Het bijstellen kan nodig zijn voor zowel de aanpak als voor de gestelde doelen.
 • De uitvoering van de begeleiding en tussenevaluatie
  Deze fase is afhankelijk van het begeleidingsplan, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden. Een sessie duurt 60 minuten. Het aantal benodigde sessies wordt na de intake bepaald en tussentijds evalueren we het proces.
 • Afsluiting
  Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en volwassenen dat er een moment is dat de begeleiding helder wordt afgesloten. Bij deze afsluiting staan we stil bij wat bereikt is en evalueren we het proces.

 

Grote Molenstraat 22, 6661 DJ Elst

0481- 711101

info@praktijksankofa.nl